Followers

Tuesday, January 11, 2011

~Tak sampai sebulan dah cuti 3 hari..~

Salam..

Baru ada masa nak update blog...cuti sehari..cam2 keje atas meja...org baru kerenah pun baru..susah nak suaikan ngan org baru ni..pening pale..

semalam cuti..ermm..cam ne nak kumpul cuti utk pencen ni..baru keje tak smp dua mgg dah cuti tiga hari..mmg tak leh nak kumpul cuti kalau anak2 masih kecil..huhuhu..tapi tak pelaa..cuti ni pun utk hal2 penting or kecemasan gak..ada anakkan..mmg kena simpan cuti utk sakit pening anak..3hb & 4hb cuti anta kakak gi sekolah..semalam 10hb cuti sbb kakak n adik tak sihat..kena cirit n muntah2..tak tahu makan apa sampai jadi cam tu..hari ni tgk kakak n adik dah ok sikit tu yg keje..

*Kakak n adik..


Masuk hari ni kira dah seminggu kakak sekolah. Hari pertama sekolah, dia ok je..pendaftaran jer pun, lepas daftar leh balik..hari kedua, kakak tak sabar2 nak gi sekolah..siap suh mama n ayah cepat siap...smp sekolah terus gi taman * kat sekolah ada taman permainan tu yg tak sabar nak gi sekolah..ingat sekolah tu main taman je kot..hihihi pastu ayah dukung bawak masuk dalam kelas..mula nangis..cikgu pujuk..adalah 2,3 org budak lain yg nangis gak..time ni aku terpaksa import mak aku suh datang..temankan kakak..bila mak aku dtg..ok lak kakak..pening pale cikgu agaknya..hihihi..nasib baiklaa cikgunya ok..kitaorg teman sampai hbs kelas..

Bila balik aku tanya kakak, knp kakak nangis? kakak kata " takuttttt.." esoknya gi sekolah aku tak anta..aku suh adik aku anta..kakak tak nangis..sbb mak lang dia temankn smp hbs kelas..hari khamis kakak minta cuti..*pandai la plak nak cuti..siap bg alasan sesema nk gi klinik...aku pun bgla cuti..lagi pun tgk dia cam tak sihat..hari jumaat, dah tak nak sekolah..pujuk2 pegi jugak..adik aku yg anta..dlm sejam kat sana dia balik..kakak tak perasan..cikgunya kata dia nangis sekejap jerk..

Sabtu, Ahad cuti,semalam isnin pun kakak tak sekolah..so hari ni si kakak tak nak gi sekolah..duk depan PC, dia bukak paint..dia sibuk melukis..macam2 alasan dia bagi..hujan la..demam la...bila mak aku call aku..dia bantai nangis..aku ckp ngan mak aku, anta je dia gi sekolah..nanti kat sana dia ok la..alhamdulillah...nangis sekejap jerk..

Kakak ni sebenarnya ok bila dah smp sekolah..pandai bawak diri..cuma nak gi sekolah tu yg liat..siap nangis bagai..nangis2 tapi siap2 gak gi sekolah..tah apa yg dia takutkan pun aku tak tahu laa..kekadang cam kesian pun ada gak..coz awal sgt gi sekolah..yelaa..umur kakak baru 3thn 2bln..dah gi sekolah..tapi kalau ikut tahun dah 4 thn laa..sbb lahir hujung thnkan..dari dia main2 kat umah..baik aku sekolahkan dia..kurang2 ada gak yg dia belajar..lagi pun tk lama lebih kurang 3 jam jerk..dari kul 8 hingga kul 11 ..okla kan..bila dah darjah 1 sok tak de laa dia terkial2 nak menulis or membaca betul tak...??


10 Komen Sahabat Saya:

lia said... [Reply to comment]

mencabar gak ek nak hantar anak sekolah....

♥ manje ♥ said... [Reply to comment]

salam

hehe mcm2 kerenah kakak yea...
lama2 tu biasa lah, lgpon
yg penting dia pandai bwk diri... (^_^) ~

Sricahaya said... [Reply to comment]

@lia

tu la k.lia..mmg mencabar..

Sricahaya said... [Reply to comment]

@♥ manje ♥

tu la..nasib baik dia pandai bawak diri..tak la risau sgt..

aiDieNa said... [Reply to comment]

Sama lar ngan anak² kita.. nak pi sekolah cecepat bukan sebab nak bajar.. tapi nak main kat taman.. aduhhhh... budak²... budak²... samer jer sumer..

Sricahaya said... [Reply to comment]

@aiDieNa tu la tu..fikiran dorang masih nak main jerk..tu yg sekolah smbl bermain..

Ummu~Ishak said... [Reply to comment]

sofwa pun dah gi sekolah. abg aku cakap maintain matured je dia kat sekolah. tak nangis langsung :)

sabtu ni jumpa ko eh. aku ngan member aku tu, blogger juga. tataula ko kenal ke tak. tapi diam2,jgn habaq kat org, aku segan! :p

Sricahaya said... [Reply to comment]

@Ummu~Ishak

tu la tu..si umairah ni, klau sampai ok jerk..nak gi sekolah tu yg payah sikit..takut katanya..sbar jerlaa..

*konon2 cam tak kenal ko eh..hihihi

alyyani said... [Reply to comment]

gudgirl kakak! adik pun pandai buat peace tu :)

Sricahaya said... [Reply to comment]

@alyyani

adik ikut je apa yg kakak dia bt..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails