Followers

Wednesday, November 17, 2010

~Selamat Hari Raya Qurban~

Salam Aidil Adha...

Alhamdulillah setelah kian lama aku tak solat sunat raya, ari ni aku dapat solat sunat raya..lama la gak..sejak kawin ni mmg susah nak solat raya..yelaa, ada anak kecikan..tak kan kita nak tinggalkan dorang ngan org lain..org lain pun nak solat sunat gak kan..tp ari ni, 3 org adik aku tak leh solat, bendera merah la org kata..so, aku amik kesempatan ni utk solat sunat raya..

Dlm kul 8 aku siap2, si kakak nk ikut..tak bawak kesian..bawak la..lagi pun dia dh fhm org ckp..aku pun bawak..suka bkn main..memula dgr kata..time org nak solat raya..dia tak nak duk belakang..dia nak saff depan gak..belakang tak nampak katanya..so, aku pun dukla belah hujung biar dia ikut sekali..kalau dia kat tgh2, nanti terputus saff...time solat, mmg dia duk diam laa.. tapi bila time baca khutbah dia dah mula bt perangai..tapi tak de la lari2 or jerit2..cuma dia ajak org berckp..lelama dia dah boring dah..nak susu la..nak baring la..mcm2 kakak ni...


atuk tgh bagi penerangan...
time ni bila atuk bgn jer si kakak panggil..."atukkk.." sabarje laa..

Pak ngah, adik bawah aku tgh bacakan khutbah raya..

Lepas solat kitaorg balik umah, makan2 pastu gi surau balik..kakak nak tgk lembu..
thn ni surau kat kg aku ni ada 5 ekor lembu utk dikorbankan..
abah aku amik 3 bahagian utk adik aku...

image frm google..
lupa nak bawak kamera time tgk lembu kena sembelih..


smp surau..kakak suka tgk lembu ada byk..sekali bl tgk lembu kena sembelih..dia yg nangis..siap kata "jangan.." lak tu...hahahaha pastu bila lembu tu bergerak2 lagi la dia nangis..terus ajak balik...


lembu yg telah disembelih..
ni pun image frm goole


Selamat Hari Raya Qurban...
Hati2 memandu bg sesiapa yg balik kg...
Aku? esok dah keje...huhuhu...

7 Komen Sahabat Saya:

Ummu~Ishak said... [Reply to comment]

rugi aku tak gi tgk komi bg khutbah, haha

Sricahaya said... [Reply to comment]

@Ummu~Ishak

aku rasa kalau ko ada..tergagap dia..hehehe..tu pun dia pandang bawah jerk..sesekali je pandang depan..

anis said... [Reply to comment]

selamat hari raya

lia said... [Reply to comment]

wahhhhh bagusnya family smua org kuat masjid....

Amsyar pon sama, sibuk ajak balik biler tgk lembu kena sembelih... dia kesian kot...

Sricahaya said... [Reply to comment]

@anis

Selamat Hari Raya Gak..

Sricahaya said... [Reply to comment]

@lia

Biasa je k.lia..

Tu la tu..padahal dia yg sibuk nak tgk..sudahnya dia nak sibuk ajak balik..hehehe

E.d.Y said... [Reply to comment]

selamat hari raya AIDILADHA...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails