Followers

Wednesday, November 10, 2010

~Cite Hujung Mgg~

Mgg lepas ari jumaatkn cuti Deepavali, cadang nak bawak budak2 tu gi jalan..tapi tgk si adik cam tak sihat jerk..badan dia cam nak demam..so, amik keputusan duk umah je la..rehat2 kat umah..
Petang jumaat tu aku balik ijok, coz esoknya (sabtu-Ahad) ada Program Kursus Kahwin (jd urusetia ye..bkn amik kursus lagi..) senang anta anak umah mak, kira pg sabtu tu tak de la aku kelam kabut nak anta ank ke Ijok lagi..

Sabtu petang tu aku hbs Program Kursus dlm kul 5.30 ptg...kemas2 apa yg patut, terus gerak balik Ijok..smp Ijok dalam kul 6 lebih..balik layan anak, mandi, solat...borak2..

Lepas Isyak dlm kul 8.45mlm cam tu, (nak gerak awal, tp kakak tak nak gerak dari tgk tv coz dia khusyuk tgk cite kegemaran dia GBS-Geng Bas Sekolah) kitaorg gerak balik Banting lak..coz esok (ahad) nak gi kenduri kawin dua pupu abg aku kat Si Jangkang pastu terus anta adik ipar balik UPM, Serdang..

sampai umah dalam kul 3lbh kot, smp2 terus solat pastu terus baring depan tv smb nyusukan adik..kakak lak minta susu ngan ayah, sesama baring smbil tgk tv..lelama tv yg tgk kitaorg..sudahnya ngan ayah2 sekali lelap depan tv..jaga2 kul 6.30ptg...nasib baik tak jaga2 kul 6.30pg..hehehe


Banner Pengantin..tak sempat nak amik pic pengantin..org ramai..lagi pun cuaca mendung nk hujan..tgk la awan tu..gelapkan..

ni la adik ipar aku yg bongsu...umairah panggil acik Ida..study kat UPM Serdang amik course Perubatan kot..kalau tanya umairah esok besar nak jadi apa..dia cakap kakak nak jadi doktor cam acik Ida..mudah2an tercapailah impian kakak nak jadi doktor yer..kena belajar rajin2 tau kakak..mama sentiasa doakan kakak...

time ni on the way nak gi UPM..dlm keta tak penah nak duk diam..ada je akalnya..

main bunga manggar..


khusyuk minum...


bila perasan mama nak amik gambar dia, tetiba lak dia lentukkan kepala..

adik minum air yg dapat dari pengantin..adik suka duk tengah2 ni..dah tak nak duk kat car seat dia..


mama ngan kakak..


mama ngan adik..


kakak, adik n mama..
sian adik tersepit kat tengah2 tu..


kakak n adik..
tgk muka kakak geram ngan adik..kekadang si kakak suka sgt tarik rambut adik..bila adik geram, dia gigit kakaknya..menangis si kakak...haa..amik...usik lagi adik...
habis sudah cite dihujung minggu lepas...


3 Komen Sahabat Saya:

Anonymous said... [Reply to comment]

semoga impian kakak jadi kenyataan..

alyyani said... [Reply to comment]

alahai pandai nye adik lentok kepala bila mama nak amik gmbr. hehehe... anak2 saya esok besar mcm ni gak la kan. :)

Sricahaya said... [Reply to comment]

alyyani: tula..pantang nampak kamera..lebih kurang je kot dorang ni..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails