Followers

Tuesday, October 19, 2010

~Cuti~

Salam..

ari ni kena cuti..coz dua2 anak aku demam, batuk sesema..pakej sekali dapat..mlm tadi lepas makan ubat dah kurang..dorang pun dah leh main..sekali kul 5.30-6.00pg tadi dua2nya demam balik..panas sgt badan si adik..cek suhu 38'c..terus masukkan ubat punggung..si kakak lak, dah meracau..tah apa2 dia ckpnya..tak tahu la ngigau ke apa..pengang kepala pun panas..bg mkn ubat..aku lap2 badan adik..abg lap2 badan kakak...

Bila dua2 dah lena..abg nak siap gi keje, kakak terjaga lak, tak bg ayahnya gi keje..jenuh memujuk tak bg gak..layankan jelaa..nak dkt kul 7 tadi baru abg gerak..tu pun sbb dia batuk2 muntah kena ayahnya, tu ayahnya terus bgn mandi..kalau tak kena muntah,confirm ayah pun cuti..

Skg ni kakak kat pasti ikut Mak Lang dia, demam pun nak gi sekolah..aslnya dia nak ikut mak aku anta abah aku gi Pusrawi, nak cek mata yg kena operate mgg lepas. Pujuk2 tu yg dia ikut makcik dia tu..adik, tgh tdo..dia tido je tadi aku terus mulakan operasi mengemas smua, tu yg dapat jap update blog..tggl nak masak je jap gi..

Syok gak duk umah jadi surirumah sepenuh masa ni..dah siap keje leh rht..tak pening nak pk pasal akaun kat opis..huhu..tapi nak bt cam ne kalau keje sorang, pendapatan tak mencukupi..nak tak nak mmg kena keje dua2...apa pun aku bersyukur dgn apa yg aku miliki skg..*lari topik jap..hehe

keylaa..nak siap bahan tuk masak..nanti tak kelam kabut bila kakak dah balik, adik dah bgn..daaaa

4 Komen Sahabat Saya:

Ummu~Ishak said... [Reply to comment]

sape bawak abah ko ke pusrawi?

az rina a.k.a jaijina said... [Reply to comment]

ala, kesiannye, 2,2 kene demam..musim kot ni kan..semoga semuanya cepat sembuh tau..

Sricahaya said... [Reply to comment]

ummu: sapa lagi kalau bkn my mother.. :)

Sricahaya said... [Reply to comment]

rina : tu la tu..tima kasih..amin..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails