Followers

Monday, October 18, 2010

~Jangan Tunjuk Peace Kerana....~


Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika).

Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati.Tanda “v” mempunyai pelbagai sejarah. V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi). Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda “Law of Fives” (Hukum Lima).

Di dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku). The Nail adalah salah satu tanda rahsia syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala. Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya. Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya. Salah seorang penyelidik menegaskan, simbol PEACE adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist). Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menterbalikkannya ke bawah.
Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud :Past (Palang kanan), Present (Palang tengah) dan Future (Palang kiri).


Gambar sebelah kiri adalah simbol yang telah diubahsuai dan digunakan sekarang, gambar tengah adalah cabang asal 3 rukun gerakan syaitan atau kedamaian oleh syaitan dan gambar sebelah kanan adalah logo asal kumpulan Gereja Syaitan. Lihat gambar kecil berbentuk bunga di atas palang, ia adalah logo nazi.



*sumber dari SINI


ps: Dl selalu gak bt peace ni..rupanya ada maksud disebalik peace ni..lps ni tak nak dah bt..


10 Komen Sahabat Saya:

Amy Syaquena said... [Reply to comment]

salam...

drop here n folo..good info thanks for sharing..

Sricahaya said... [Reply to comment]

amy: tq.. :)

LYaFRINA said... [Reply to comment]

kira nya ni bkn lg peace no war...
tp peace for war...

thanks 4 sharing

Sricahaya said... [Reply to comment]

lya: tu la tu..

Afne said... [Reply to comment]

hana suka buat peace. tp niat kita bkn la nk tiru yahudi. ni pn br tau. tq 4 the info ;)

Zaidah said... [Reply to comment]

terima kasih info tu...maknanyer bukan peace...tapi setan yang peace n cool yang nak mengacau kita

Sricahaya said... [Reply to comment]

afne: tula..umairah pun sama..asal nampak kamera je mula la bt peace..
dok mikir cam ne nak ckp ngan dia yg bt peace ni tak elok..

Sricahaya said... [Reply to comment]

zaidah: sharing is caring..utk kebaikan bersama..

Ummu~Ishak said... [Reply to comment]

umairah suka buat peace, hoho

Sricahaya said... [Reply to comment]

ummu: tu la tu..fhm ke dia kalau aku ckp benda tu tak elok..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails