Followers

Monday, February 21, 2011

~Kejadian Pagi Isnin~

 As Salam...

Ari ni lambat aku smp opis..nak dkt kul 9pg baru aku sampai, pagi2 dah bt aku tak de mood, rasa cam malas nak gi keje..apa taknya,  demam kakak dah ok, si adik lak mula nak demam. Pastu nak gi keje pagi tadi si kakak nangis nak ikut, si adik, bila tgk si kakak nangis, dia pun ikut gak nangis..dlm tgh kelam kabut tu, sbb dah kul 7.40 pg, aku pun start enjin, letak handbag n handphone dlm keta, sebelum tutup keta tu mmg aku tekan button kunci, supaya kakak tak leh naik ikut pintu sebelah..rupa2nya aku tak perasasn yg pintu belah pemandu tertutup, tapi tak rapat..dan aku ni lak gi rapatkan pintu tu dgn harapan bila rapatkan pintu tu button tu leh ternaik..rupanya2 dia tak ternaik pun...uuwaaaaaaa...dah la kunci spare kat dalam handbeg, handbeg tu dalam keta..hp pun sama..dari nak cepat langsung terlambat terus..

Aku pun apa lagi, cari lah pembaris besi, dawai halus, dawai kasar segala nak bukak pintu, godek punya godek tak leh gak..tak lama lepas tu, abah aku balik dari surau, dia la yg buatkan, adalah lebih setengah jam godek2 sekali button kunci tu ternaik..alhamdulillah lega sesangat. Kakak yg nangis tadi dah senyap..si adik lak yg beria2 nangis..selalunya ok jer..ni agaknya sbb tak sedap badan, tu yg merengek2 jerk..

Tgk jam dah kul 8.30pg...nak rushing pun dh mmg lambatkan..so, bawak la cam biasa..dgn time2 cam ni lori dah byk dh kuar, lagi la lambat, nak potong lori tak leh..so, ikut je la bontot lori tu..smp opis kul 9 pg..huhuhu..dh la mmg ari isnin ni tak de mood nak keje..smp2 opis lak nk bt keje Sistem tak leh nak bukak.. bila jadi cam ni langsung hlg mood..huh..


8 Komen Sahabat Saya:

rina a.k.a jaijina said... [Reply to comment]

alololo, kesian..mesti cuak kan kalau terjadi bende macam ni..pg ni pon rina lmbt sampai opis..biasanya hubby ade, tp kali ni hubby kene keje luar kawasan..

Sricahaya said... [Reply to comment]

@rina a.k.a jaijina

tu la tu..mau tak cuak..nasib baik kat area rumah..kalau kat luar, sorang2 mau nangis kat situ..huhuhu

Noor Hady said... [Reply to comment]

ak lek jer..g opis sambil tido..x prnh lambat

Zaidah said... [Reply to comment]

klu zai mesti kecoh...sebab pernah terjadik macam nie tapi masa tu nabil n nabilah ade kat dalam keta..diorang bleh tekan lock....tak bukak2....so jiran yang tolong bukakkan..

Sricahaya said... [Reply to comment]

@Noor Hady kalau gi opis sambil tdo, tu ngigau namanya tu..hehe

Sricahaya said... [Reply to comment]

@Zaidah a'ah,anak2 sy pun suka kalau masuk keta terus tekan lock, tapi nasib baik pandai bukak balik..kalau tak, haru...

Ummu~Ishak said... [Reply to comment]

siannya ko.spoil mood betul bila dah jadi gitu.

aku hari ni ngulor sejam lebih. mentang2 keje takde sapa pantau, haha. jahat

Sricahaya said... [Reply to comment]

@Ummu~Ishak

mentang2la ko ketua..heheheh
aku berkuasa la yerk..hihihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails