Followers

Friday, December 17, 2010

~Budak Sekarang~

Malam tadi aku tdo lambat..layan si kakak main komputer...budak2 sekarangkan..cepat tul belajar...3 thn dah pandai main komputer...pandai lak tu main2kan mouse tu..aku dulu first time pegang komputer ni time lepas SPM...tu pun terkial2 nak belajar...pegang mouse pun cam susah jerk..hahahah

kakak 3 thn dah pandai main komputer..pandai lak tu gi kat paint, pastu kata kakak nak lukis rumah..memula aku ingatkan yg kakak nak lukis tu tak de la rupa rumahkan..kot main lukis2 jerk erti kata lain main conteng2 jerla..aku agk mmg kakak tak tahu laa..bdk 3thnkan..aku tgkkan je mana kakak klik, sekali dlm hati aku berkata..eh..pandai gak kakak ni..tahu nak klik apa utk lukis..kalau salah tu..tau lak eraser yg mana..kagum gak la aku ngan kakak ni....apa yg kakak design mmg rumah..wlaupun senget2..



dah mula melukis...aku amik gambar ni pun dia tak heran...

see...dah rupa bumbung rumah walaupun senget2...


rumah dah bertiang...

dah nak jadi...

tada....dah jadi rumah..
aku: pandainya kakak lukis rumah...cantik rumah kakak...
kakak: belum siap lagi la mama...kakak nak lukis pintu ngan tingkap..

rumah dah berpintu...

pastu dia padam..tak cantik katanya..tak puashati...nak bt lain..

dah siap rumah lain..rumah ni besar sikit...pintu tingkap pun bulat..
aku: ni apa ni kakak? (tepi rumah tu ngan belah bawah)
kakak: pokok la mama...
aku: ooooooooooooo...pokok...hehhe

dia padam balik..dia bt lain..cam tu la...macam2 design dia bt...aku dah ngantuk dah..dia tak ngantuk2 lagi..aku nak tdo..dia suh temankan...so, layan jerlaa...

nila dia budak yg design rumah2 tu...mata bulat lagi..adiknya dah selamat belayar dah...

khusyuk melukis...

pujuk punya pujuk...akhirnya nak gak dia tdo...tu pun bila jam menunjuk pukul 1pg..aku pun nak la off PC tu...tak bagi lak kakak..katanya esok dia nak lukis lagi..aku pun biarlaa PC tu on..bila kakak dah tdo baru aku offkan...sekian..


ps: Rupa2nya salah tafsiran mama..so,jangan pandang rendah terhadap keupayaan anak sendiri..budak2 skg mmg cepat belajar...


10 Komen Sahabat Saya:

E.d.Y said... [Reply to comment]

budak2 skrg mmg pandai2...sbb tu kalau time upsr ke, pmr ke, spm ke, makin ramai dapat straight A's

Sricahaya said... [Reply to comment]

@E.d.Y
Betul tu...dulu susah nak tgk ramai yg dapat A..skg ni senang jer..saingan pun sengit..

anis said... [Reply to comment]

hehe,, menyit umairah,, mcm mama dia.. brngan lak tu kta komputer ni kakak yg punya..

Ummu~Ishak said... [Reply to comment]

bakal arkitek ni

Sricahaya said... [Reply to comment]

@anis

Betul la tu..komputer tu aku punya, jadi komputer tu umairah punya gak.. hehehe

Sricahaya said... [Reply to comment]

@Ummu~Ishak tu la tu...ari tu nak jadi doktor la ni nak jadi arkitek lak..tak tahu mana satu...takpe..masa masih panjang..

echa said... [Reply to comment]

budak2 la semua cerdik2....

Afne said... [Reply to comment]

pandainya dia. klu hana dh reti buat camni maknanya ibu takde peluang pegang lappy. tv dh kena conquer dgn haziq waaaa

Sricahaya said... [Reply to comment]

@echa

tulaa..sbb tu kena ajar benda yg elok..sbb budak2 cepat dapat apa yg diajar..

Sricahaya said... [Reply to comment]

@Afne

tu la afne..ni la yg terjadi kat saya..baru duduk kejap..si kakak pun datang kata nak main..terpaksa la mamanya mengalah..huhuhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails