Followers

Tuesday, December 21, 2010

~Wet World~

Hari mgg sudah bawah budak2 gi jalan2 *adik2 aku laa....sian lak dorang cuti2 duk umah jerk..yelaa..yg besar2 keje, ayah aku pun keje...hjg mgg kekadang ada kenduri kawin..so, tak gi memana la kan...ari tu adik2 aku cadang nak gi Wet World kat shah alam...utk tak menghampakan dorang aku ngan azmi *adik bawah aku bawak la dorang gi Wet World..sonok bukan main dorang...kitaorg gi tiga keta..kitaorg gi dlu,mak ngan ayah aku kemudian coz nak gi kenduri kawin dulu....smp Wet World nak dkt kul 11 gak laa..sekali tgk....ya allah.....ramainya umat yg beratur...panjang tu....lbh stgh jam gak laa beratur baru dpt tiket....kalau tak caya meh tgk pic kat bawah ni...serius...mmg ramai giler..nak je aku patah balik...tapi sian lak kat adik2 n anak2 aku...dorang dah excited nak mandi...




Panjang tak?? tak panjang...meh tgk gmbr bawah...

haa..caya? ramai gile....smp ke jalan raya tau...

Dah dapat tiket...pakai siap2 seblm masuk


dah masuk, nak cari tmpt lepak lak..mmg penuh..memula nak duk sini..tapi cam tak best..pusing belah sana lak, ada tempat bawah pokok...alhamdulillah...


dah start berendam...bkn main sonok adik..bknnya pandang kamera..pandai air je...


tgklaa..smpt lagi bt cam tu..tapi tak pandang kamera...si kakak mandi ngan ayah...

Ni gambar last...lps amik gambar ni..adik aku yg pegang camera kononya tak nak mandi..nak basah belah bawah je..terjatuh kat gelongsor air...*sebenarnya dia nak mandi tu... habis kamera aku ngan tel terkena air...jem jap la kamera tu...tak leh nak bukak..tak de la gambar2 bebudak tu mandi...sayang jerk....

nila dia budak yg konon2 tak nak mandi tu..heheheh

Lama gile budak2 berendam...bila dorang rasa lapar dorang naik jap, makan2 pastu berendam balik....kitaorg mmg ada bawak makan dari umah..bawak sandwich ngan karipap jer...nak beli kat situ mahal tu...setakat 2,3 boleh laa..kalau ramai...huhuhuhu....kopak...bukan kedekut..tapi save bajet..memandangkan nak tgg gaji time tu lama lagi..hehehe

Kul 3 lbih suh dorang naik..mandi bersih2 pastu balik...tu pun ngelat2 jerk suh naik...si kakak pun sama..bila suh naik asyik cakap "jap..jap mama...last...last..." ayat tu laa diulang2 bila suh naik..kakak...kakak...

Nak bilas *mandi air bersih pun beratur panjang...haru tul....

18 Komen Sahabat Saya:

MummyEcha said... [Reply to comment]

wah best nyer g bermandi manda....
ni kalu bawa erisha g sana mau dia x nak balik hehehee.....
ya ampun ramainye manusia..ni kalu en.hubby tgk conpem dia ajak balik..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply to comment]

wahhh, besnye..sesekali pg wet land boleh ilang stress kan..

Sricahaya said... [Reply to comment]

@MummyEcha

mmg tu la yg akak rasa..rasa nak balik..tapi kesian tgk bebudak tu dah excited sgt nak mandi..hehe

Ummu~Ishak said... [Reply to comment]

shah alam kat celah mana eh?
aku baru gi shah alam semalam

Sricahaya said... [Reply to comment]

@az rina a.k.a jaijina

betul2...hilangkan stress...

Sricahaya said... [Reply to comment]

@Ummu~Ishak

dkt ngan tasik shah alam tu la..
tak pun dkt ngan SIRIM...
ko nak gi ker? kalau tak tahu leh ajak aku..hehehe

LYaFRINA said... [Reply to comment]

alahaii.. cuti skolah, lg la ramai org kan.. mesti penuh dlm kolam dgn umat manusia kan..

Amy Syaquena said... [Reply to comment]

As'salam...

wah bestnya..

p/s : jom tinggalkan detail diri di sini

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/12/jomm-kongsi-detail-tentang-diri-anda.html

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said... [Reply to comment]

bestnyer.... harga dewasa berapa? tuk kanak²? igt nak gak g sana nanti...

p/s: bg tahu kat shoutmix kina yew!

Sricahaya said... [Reply to comment]

@LYaFRINA

tu la tu..nasib baik tmptnya luas dan org silih berganti..

Sricahaya said... [Reply to comment]

@Amy Syaquena

budak2 syok la mandi..hehehe

Sricahaya said... [Reply to comment]

@..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::..

ok gak tu..sesekali bawak ank mandi manda..mesti dorang sonok..

Liza said... [Reply to comment]

Best la mandi manda.. Org besar pun suka main air.. tp malu jerk

Alin said... [Reply to comment]

lamernyer tak pi Wet World..

Sricahaya said... [Reply to comment]

@Liza

mmg ramai org dewasa main air kat sana..hehe

Sricahaya said... [Reply to comment]

@Alin

leh la gi lepas ni..hehehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

wet world ni dekat je denagn rumah kita, tapi tak pernah pi pun banyak kali plan nak [i tapi tak sampai2 lagik

Sricahaya said... [Reply to comment]

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥

yeke..biasanya cam tu laa..kita pun sama..tempat yg dekat ngan umah kita, kita tak herankan..tmpat yg jauh tu yg kita nak gi..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails