Followers

Thursday, August 19, 2010

~Menu Buka Puasa Hari Ke 8~

Salam...

Baru berkesempatan nak update blog..semalam ptg bt pertama kalinya aku menyediakan Nasi berlauk sebagai juadah berbuka puasa..sblm2 ni makan yg simple2 jerk, abg kata mula2 puasa ni tak lalu lagi nak makan nasi, sahur pun cam tu gak..mkn yg simple2 jerk..

so, semalam abg kata dia nak makan nasi, otak aku pun ligat cari idea nak masak lauk pe..aku cadang nak bt telur masak kicap, ayam goreng rempah dgn goreng sayur. Tgh nak siap2 bt bahan, tetiba abg suh tukar menu, ayam tu bt masak kicap, telur bt masak kari..aku lak dah goreng telur mata..so taruk je la dalam kari...jadi laa telur mata masak kari...hihi...selalunya kalau aku bt kari telur, telur tu aku pecahkan dalam kari..baru la bestkan..takpelaa..sedap gak mkn cam tu..

Menu semalam...
tgahri2 ni tayang lak gambar lauk yerk...sabar ye korang..lagi beberapa jam jerk..hehehe
lagi byk fish ball dari sayur..hehehe


Goreng karipap sikit, samosa sikit ngan Popia Otak2 sikit...sedap...
air..aku bt air Roselle HPA.

* nak bt menu apa ye hari ni..


9 Komen Sahabat Saya:

az rina a.k.a jaijina said... [Reply to comment]

sedapnye, mmg marbeles le lauk pauk tu..boleh masak kang balik nnti..

Sricahaya said... [Reply to comment]

:) simple je kan..bole,senang jerk..

mamacfa said... [Reply to comment]

salam kak nk tnye la mane nk daptkn popiah otak2 mentah tu ye.. saye dok ngidam cari la nk grg sendiri...

Sricahaya said... [Reply to comment]

salam..yeke..kat sini ada, org melayu yg bt sendiri..kalau nak nanti akak orderkan.. 3 bungkus RM10

dia ada gak bt lain,

Samosa ayam & daging
Karipap ayam & daging
Popia Otak2 & Sayur

mama c'fa said... [Reply to comment]

nk orde die duk mane? saye dok sg.besi? hihih akak dokne

Sricahaya said... [Reply to comment]

jauhnya kat sg besi..
akak keje kat kuang,Sg Buloh
org tu pun kat sini jerk..

mama c'fa said... [Reply to comment]

tu la psal..

Ummu~Ishak said... [Reply to comment]

tak terliur pun
sebab boleh makan siang2 :P

Sricahaya said... [Reply to comment]

ni mesti kes dah nampak anak bln..hihihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails