Followers

Wednesday, September 01, 2010

~ Jgn Jadikan Diri Anda Sebagai Mangsa~


Jika anda melihat lelaki india yang menunggang motorsikal dengan tangannya berdarah mengetuk tingkap kereta anda supaya berhenti dan bertanya untuk kertas tisu bagi membersihkan darah apabila anda sedang memandu kereta, Ingat!JANGAN memberhentikan kereta anda sama sekali. Bahkan jika dia merosakkan kereta anda atau memegang erat-erat cermin sisi (side mirror), JANGAN sesekali memberhentikan kereta tetapi terus memandu sehingga ke balai polis yang berdekatan.


Taktik jenayah yang semacam ini telah dilaporkan kepada pihak polis sebanyak 40 kes terutama di kawasan Seremban, Kuala Lumpur, Shah Alam, Petaling Jaya dan Bandar Klang (sebenarnya di seluruh negara).

Orang-orang ini adalah gangster India, mereka bekerja dalam kumpulan dan berani melakukan jenayah ini bahkan di kawasan yang ada orang ramai di mana tak seorang pun akan berani untuk berhenti kereta membantu anda. Tujuan utama dari taktik kotor ini adalah untuk merompak anda dan bahkan melakukan perkosaan jika anda seorang pemandu perempuan yang memandu sendirian. Silakan sampaikan pesanan ini kepada orang yang anda sayangi termasuk saudara dan kawan-kawan anda.

Wasallam.


p/s: skg ni kena berhati2..bl tgk org yg memerlukan pertolongan, kita nak tolong pun cam was2..tkt jadi kes2 cam ni..


8 Komen Sahabat Saya:

Honey said... [Reply to comment]

Copy eak ...

az rina a.k.a jaijina said... [Reply to comment]

ishk, gile ar dorang nih..mintak²lah kita dijauhkan dari perkara² macam ni kan..

Sricahaya said... [Reply to comment]

honey : sila2..kena war2kan ni..

rina: tulaa..moga2 dijauhkan perkara2 yg tak elok..

Honey said... [Reply to comment]

Nie link blog kita lah ... Yang lama tak leh bukak (kena block kut)

Honey said... [Reply to comment]

http://hanifadhlinaabdulrahman.blogspot.com/

Sricahaya said... [Reply to comment]

honey: ok.. :)

Ummu~Ishak said... [Reply to comment]

huih... jahatnye manusia sekarang

Sricahaya said... [Reply to comment]

ummu: tu la pasal..apa nak jadi tah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails