Followers

Tuesday, July 06, 2010

~Ayam Uncle Bob~

Salam..

Dah tghari baru berkesempatan nak mengupdate blog..maklumla awal blnkan..nak kena siapkan laporan dan anta ke HQ, tu yg bz sikit tu..

Ok,nak cite pasal mlm tadi...tiap2 hari isnin mlm, kat taman perumahan yg aku duduk ni ada pasar malam, baru gak laa...adala dlm sbln lebih kot..so, semlm mmg aku tak masak laa..balik keje terus mandi2, solat, pastu siap2 gi pasar...si kakak sibuk tanya nak gi mana...

kakak: ayah2..ayah nak pegi mana?

ayah: ayah nak gi urut..( si kakak ni mmg tkt kalau ckp nak gi urut )

kakak: alaaa..ayah tipukan..ayah nak pegi tamankan ( tmn permainan la tu)

ayah: tak laa..ayah nak pegi pasar malam...

kakak: ye..ye..kakak nak ikut..


dah sampai pasar, sibuk la dia nak naik ultromen plak, ultromen tu ada kat dpn pasaraya, alaa..yg jenis masuk Syiling 50 sen tu, pastu dia bergerak...layankan je la..yg penting dia diam..dari nangis dgr satu pasar tu...hehe

dah hbs main tu dia dah puas hati la tu..dapat main..hehe


mama: kakak nak makan apa?

kakak: kakak nak makan mee..( asyiklaa mee je..kakak ni mmg suka mee, hari2 mee..mlm tadi dia makan mee sup )

pusing2 nampak laa gerai Uncle Bob ni..ramai tau org beratur..dua lak tu gerai dia..terdetik kat hati ni 'sedap ke ayam dia ni..nak rasa laa' pastu ckp ngan abg, 'nak rasa laa bang ayam tu...ramai yg beratur tu..cam sedap jerk'....so beli laa satu..perasa original..satu RM5

balik umah,solat maghrib, terus mkn...rasa ayam tu...serius mmg sedap, daging dia pun lembut jerk..mmg best laa..bagi aku laa... :) mlm tu kitaorg beli, Aym Uncle Bob, Mee Sup utk kakak n adik ngan Soto utk ayah, aku?? aku mkn Yong Tau Fu jer..pastu Ice Blanded Coklat 3, beli yg small jerk..si adik dah pandai tak nak share2 ngan kakak dia..so, kena la beli khas utk dia..


Ayam Uncle Bob

Ayam yg dah siap dipotong2..pastu org tu letak lidi sate utk senang nak makan..



3 Komen Sahabat Saya:

lia said... [Reply to comment]

ala3... da la perut tgh lapar, nmpk ayam tu mcm crispy jer...

ada kat dpn masjid area sc duduk 2, ada org jual ayam goreng gak kat atas lori kan... ramai yg beli hari tu tp sbb nak cpt, xsinggah pon

bizzonline said... [Reply to comment]

akk pon sll beli ayam uncle bob ni..mmg sedap..ayam pon beso kan

Sricahaya said... [Reply to comment]

k.lia: hehehe..lagi2 tgh2 ujan ni perut lapar jerk..

k.eya: a'ah..sedap..baru beli sekali..mgg depan kena bli lagi ni beli dua lak..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails